Gabungan warna untuk cat rumah minimalis nampak bagusMiva-rate.blogspot.com - Kombinasi atau gabungan warna cat untuk rumah minimalis ada yang nampak bagus. Warna cat tembok atau dinding di sebuah rumah, boleh menjejaskan keindahan dari rumah anda dilihat secara keseluruhan. Walaupun anda telah merasa merekabentuk dalaman dan luaran rumah dengan sebaik mungkin, namun apabila tidak diimbangi dengan warna cat rumah yang tepat, maka rumah anda pun akan tetap nampak jelek serta kurang sedap dipandang. Anda tentu tak mahu perkara ini terjadi pada rumah anda bukan? Fakta yang ada menyebutkan jika di dalam menentukan pemilihan warna cat untuk rumah minimalis yang hendak diaplikasikan di interior rumah, tak mudah, bahkan boleh dibilang sangat sukar.

Warna cat rumah minimalis

Perancangan pemilihan kombinasi warna cat

Apabila sekarang ini anda tengah bingung serta sedang berusaha mencari kombinasi dari warna cat untuk rumah berkonsep minimalis yang indah serta boleh diminati secepat mungkin, anda boleh cuba beberapa contoh kombinasi dari warna cat untuk rumah minimalis yang memang boleh diaplikasikan di rumah anda dengan mudah. Jangan lupa untuk memilih tukang cat yang juga ahli di bidangnya, sehingga hasilnya bagus.

Warna cat rumah Malaysia

Warna neutral

Warna abu-abu adalah warna neutral, yang terbukti sesuai apabila digabungkan bersama warna lain. Salah satu gabungan warna abu-abu yang cukup sering dipakai rumah minimalis yakni warna merah. Sebab warna abu-abu bersifat tenang, akan kelihatan sedikit indah apabila mendapat sentuhan warna cerah, contohnya warna merah.

Warna cat rumah interior

Gabungan warna coklat dan warna kuning air

Warna krem juga termasuk salah satu jenis warna neutral yang boleh anda pilih, warna krem akan kelihatan hebat apabila anda sandingkan bersama warna coklat. Ini merupakan alternatif yang bagus selain warna kombinasi untuk warna cat rumah lain yang kami hadirkan di contoh gambar. Hal ini masih berkaitan dengan warna coklat yang tak terlihat kontras bersama warna kuning air, dengan begitu rumah pun akan nampak lebih harmonis dan serasi. Apabila anda merupakan orang yang senang dengan warna ungu, maka ini merupakan hal yang lain, anda boleh cuba memikirkan kombinasi atau gabungan warna cat rumah tepat bagi rumah anda itu. Warna ungu akan nampak serasi apabila digabungkan bersama warna putih. Alasannya kerana warna ungu yang mempunyai kesan sedikit feminin, namun kelihatan lebih elegan serta lebih bersih apabila digandingkan bersama warna putih. Sebaiknya anda usahakan untuk mengelakkan pemilihan warna cat ungu, kerana bersifat gelap.

Kombinasi warna cat rumah

Kombinasi warna

Kombinasi yang lain dari warna cat rumah yang akan nampak serasi juga iaitu warna putih dan warna hijau. Sama dengan warna ungu, warna hijau untuk warna cat rumah juga bagus dan mudah disandingkan bersama warna lain. Akan benar-benar sesuai apabila digabungkan bersama warna putih. Boleh juga anda menggabungkannya bersama warna neutral lain, contohnya warna abu-abu dan warna kuning air. Namun rata-rata pemilik rumah, lebih senang apabila menggabungkan bersama warna putih. Itulah semua mengenai kombinasi atau gabungan warna cat rumah yang kelihatan bagus yang boleh anda jadikan sebagai sumber rujukan. Namun masih banyak gabungan warna cat untuk rumah minimalis yang lain yang juga tak kalah bagus serta boleh anda sesuaikan berdasar pada keperluan dan selera anda.


Gabungan warna untuk cat rumah minimalis nampak bagus | Risnaku | 5