Variasi gambar model ruang tamu sederhana minimalisMiva-rate.blogspot.com - Model ruang tamu minimalis mempunyai keidentikan dengan sebuah ruang yang tak terlalu luas, serta terkadang empunya ruang tamu akan mengalami kesukaran untuk mereka bentuk luaran mahupun dalaman dari ruang tamu tersebut. Namun jangan putus asa, sebab dengan menggunakan sedikit pengetahuan untuk merekabentuk dalaman ruang tamu, dan juga menggunakan rujukan model ruang tamu, maka anda sebagai seorang pemilik ruang tamu berkonsep sederhana minimalis pun akan dapat mengimbangi ruang tamu tersebut, berubah menjadi sebuah ruang tamu dengan interior moden dan juga selesa untuk diduduki. Ruang tamu akan kelihatan sangat bagus. Anda akan bangga dengan hasil dalaman anda. Mari baca ulasannya.

Modern livingroom

Sudah bukan rahsia lagi jika fungsi ruang tamu itu sangatlah penting. Tidak hanya anda, tetapi juga semua pemilik rumah. Dalam merekabentuk ruang tamu tidak boleh sembarangan. Entah konsep yang anda gunakan adalah konsep rumah mewah hingga rumah minimalis sekalipun. Mungkin saja anda berfikir jika konsep yang digunakan adalah konsep minimalis, maka reka bentuk dalaman ruang tamu boleh dibuat dengan sembarangan, sesungguhnya tidaklah begitu. Anda tentu tidak ingin orang memandang anda sebagai tuan rumah yang buruk, kerana reka bentuk ruang tamu yang buruk. Biasanya orang menganggap interior ruang tamu sebagai cerminan diri sang pemilik rumah. Hal tersebut akan berlaku juga untuk anda dan dekor ruang tamu di rumah anda sendiri.

Kreativiti interior ruang tamu livingroom

Fungsi ruang tamu jangan dipandang ringan

Anda jangan memandang rendah fungsi dari ruang tamu. Kerana ruang tamu mempunyai peranan sebagai ruang penjamu untuk tiap-tiap seorang tetamu yang sedang berkunjung ke rumah anda. Walaupun mungkin beberapa orang menjamu tetamu di ruang makan, namun itu hanyalah tamu yang sudah kenal dekat, bukan tetamu yang masih baru. Tetamu ini mulai dari kerabat, teman, sehingga tamu baru. Siapapun tamunya, anda tetap dituntut untuk dapat mewujudkan sebuah ruang tamu dengan kesan yang indah, dan yang terpenting selesa. Dengan begitu, tamu anda pun akan merasa selesa berkunjung, juga betah untuk berlama-lama, ini akan membawa kesan positif bagi kehidupan sosial anda.

Hiasan ruang tamu

Dekor interior ruang tamu Malaysia

Sebelum anda tentu telah merasakan bagaimana rasanya ketika anda berkunjung ke rumah orang lain dan melihat interior ruang tamu mereka yang bagus, atau apabila interior ruang tamu mereka kelihatan tidak teratur dan berantakan. Rasa tidak selesa tentu merupakan perkara pertama yang akan muncul di benak anda, dan anda ingin cepat-cepat menyelesaikan urusan dan segera pulang. Bayangkan jika hal ini terjadi pada tetamu anda, padahal tetamu anda tersebut merupakan tetamu penting. Livingroom memang merupakan salah satu ruang yang interior hiasannya tidak boleh anda abaikan.

Dekorasi ruang tamu kecil

Kerana alasan tersebut pula, apabila anda adalah seseorang yang mempunyai rumah minimalis sederhana, maka reka bentuk luaran dan dalaman dari sebuah livingroom, ruang tamu, harus benar-benar anda perhatikan. Dengan begitu ruang tamu yang anda miliki, walaupun tidak terlalu luas, namun tetap akan mencipta kesan indah, tersusun rapi, dan selesa. Anda boleh melihat beberapa reka bentuk contoh model dari interior ruang tamu yang tersusun dengan cantik. Semoga contoh model dalaman ruang tamu tersebut dapat membawakan anda beberapa idea baru, yang kemudian dapat anda terapkan pada hiasan ruang tamu anda sendiri. Apabila anda menghiasi interior dari ruang tamu, perhatikan juga luas ruangannya. Jangan sampai terlalu banyak barang jika luasnya sempit.


Variasi gambar model ruang tamu sederhana minimalis | Risnaku | 5