Reka bentuk teras rumah sederhana untuk kediaman minimalisMiva-rate.blogspot.com - Mempunyai sebuah teres rumah yang selesa dan indah itu penting, dan merupakan dambaan semua pemilik rumah, termasuk anda bukan? Kerana itu ketika melakukan penataan teres rumah, harus diperhatikan dengan sungguh-sungguh, jangan dianggap sebagai perkara yang remeh. Kerana masih banyak orang yang melakukannya. Boleh dikatakan jika model teras rumah ini adalah wajah sebuah rumah, baik pada rumah minimalis sekalipun. Hal itu kerana memang teres daerahnya ada pada bahagian paling depan dari sebuah rumah. Mari baca lebih lanjut.

Teres rumah minimalis

Jika dipendekkan, boleh disebut apabila teras rumah adalah sebahagian daripada rumah yang biasanya terbuka, bersempadan langsung ke bahagian luar atau luaran sebuah rumah. Untuk rumah minimalis dengan luas terbatas, merupakan sebuah kesulitan tersendiri apabila mau dibuatkan sebuah teres. Namun anda jangan menyerah, sebab asalkan dilakukan dengan betul, cara menyiasati lahan yang tepat, maka semua itu dapat diatasi. Anda tetap boleh membuat sebuah teres rumah minimalis, sederhana, indah, dan tetap nyaman ketika masuk kawasan tersebut.

Teres rumah Malaysia

Reka bentuk teras rumah sederhana

Teres rumah minimalis, dengan mempunyai ini, maka akan menjadi nilai tambah bagi rumah anda. Namun seringkali menjadi sebuah masalah tersendiri untuk para pemilik rumah. Kerana cara mengkreasikan teras yang terhad, namun anda diwajibkan untuk membuat teras rumah yang kelihatan elegan. Seperti yang sudah diketahui oleh anda apabila anda sudah cukup sering melihat contoh rumah pada perumahan minimalis yang ada, maka anda pun akan melihat pelbagai ragam reka bentuk teras rumah sederhana yang nampak bagus dan nyaman. Anda boleh menjadikan ia sebagai sumber inspirasi. Buatlah sebuah teres rumah yang nyaman digunakan untuk space berkumpul.

Apabila anda semakin sering melihat macam-macam reka bentuk teras rumah sederhana maka sudah pasti anda akan lebih bermotivasi untuk membuat yang lebih baik. Khususnya untuk anda yang Cuma mempunyai teres rumah sederhana, ketika merekabentuk sebuah teres anda tentu ingin membuat teras yang tak kalah selesa berbanding sebuah teres rumah yang mewah dan berdesain moden. Anda pasti boleh merealisasikan hal tersebut, namun akan diperlukan perencanaan matang dan idea kreatif juga, idea dari anda sebagai pemilik rumah.

Furniture teres rumah

Model teres rumah sederhana dan minimalis

Terdapat beberapa kaedah untuk anda dalam mencipta sebuah model teras rumah yang cantik dan minimalis, yakni dengan melakukan pemilihan warna cat yang tepat untuk teras rumah anda. apabila anda mahu kelihatan berbeza, maka anda boleh cuba bermain dengan warna cat untuk teras rumah minimalis tersebut. Dapat dengan menggunakan warna kontras, yang kontras dengan warna cat dari interior rumah. Sebagai contoh apabila bahagian interior rumah menggunakan warna putih, maka anda dapat memberikan sentuhan warna dengan sifat cerah, contohnya yakni warna merah. Sementara itu jika anda ingin mempunyai teras rumah yang kelihatan lebih elegan, maka anda boleh memilih warna ungu. Kerana memang warna ungu boleh memberikan kesan elegan berbanding warna yang lain.

Masih di pedalaman untuk teras rumah, anda harus menyesuaikan dengan meluas dan keperluan juga. Dengan tujuan tetamu yang berkunjung menjadi semakin selesa ketika mereka singgah di teras rumah anda, boleh dengan meletakkan beberapa kerusi di teres rumah. Anda sebaiknya mengusahakan untuk memilih kerusi yang ukurannya tidak terlalu besar, sehingga tak terlalu menggunakan space. Teres rumah pun tidak terlalu sempit dan tetap terasa nyaman. Sekian artikel tentang reka bentuk teras rumah sederhana untuk kediaman minimalis, semoga bermanfaat.


Reka bentuk teras rumah sederhana untuk kediaman minimalis | Risnaku | 5