Reka bentuk model rumah minimalis gaya Eropah modenMiva-rate.blogspot.com - Rumah minimalis model Eropah memang mengalami perkembangan terbilang cukup signifikan dalam negara Indonesia. Hal itu tak lepas dari yang namanya model rumah dengan gaya Eropah, di mana model rumahnya menonjolkan kesan mewah dan megah, dan memang sinonim dengan rumah di kerajaan yang dahulu pernah ada. Dalam negara Indonesia sendiri, model seni bina Eropah umumnya digabungkan bersama konsep rumah yang benar-benar popular sekarang ini, yakni model atau konsep rumah minimalis, dengan begitu akan kelihatan benar-benar menarik apabila dibincangkan di kesempatan postingan kali ini. Mari baca lebih lanjut.

Gaya rumah Eropah

Sekarang ini rumah dengan gaya Eropah memang sering dikaitkan dengan sebuah model rumah yang mewah dan besar. Namun untuk konsep rumah minimalis, apabila anda benar ketika melakukan hiasannya, maka akan benar-benar bagus apabila anda mempunyai pelan mau merekabentuk rumah minimalis tersebut menggunakan tema rumah bergaya moden yang terdapat di negara Eropah. Namun tahukah anda jika rumah dengan gaya Eropah itu ternyata adalah tafsiran model klasik Barat, namun dengan tambahan sentuhan moden di bahagian dalamnya.

Rumah hiasan Eropah

Model rumah minimalis Eropah

Reka bentuk rumah Eropah yang biasanya mempunyai bentuk dinding elegan menjulang tinggi, menggunakan polar rumah besar untuk melengkapkan tiang teras rumahnya. Beberapa contoh reka bentuk yang kerap ditemui yakni sebuah ruang tamu yang menggunakan style Eropah, jadi ruang tamu memang sengaja didekor menyerupai dengan yang namanya benteng pada jaman Eropah pertengahan dahulu. Di mana modelnya memang kelihatan benar-benar menarik dan nostalgic.

Rumah minimalis Eropah

Dalam usaha memberikan kesan lebih kental terhadap rumah minimalis tersebut, maka akan diperlukan penambahan pada sisi perhiasan yang lain yang merupakan ciri khas dari rumah minimalis dengan model Eropah. Boleh memulakan dari reka bentuk rumah dengan ruang yang berbentuk bulatan pada bahagian dalamnya, dan tingkap-tingkap yang memang seringkali digunakan oleh kediaman pada negara Eropah. Dalam melengkapi pembahasan hartanah sekarang ini, berkaitan model rumah dengan gaya Eropah, akan kurang lengkap apabila kami tak memberikan contoh gambar dari rumah Eropah moden yang memang sudah cukup sering dijadikan contoh oleh rumah yang dibina di tanah air Indonesia. Konsepnya tetap kelihatan hebat, walaupun Indonesia merupakan negara tropika, padahal rata-rata bandar di negara Eropah itu tak beriklim tropika.

Rumah moden Eropah

Ada beberapa contoh gambar dari rumah yang menggunakan gaya Eropah yang memang nampak mewah, menggunakan perhiasan yang mahal. Sudah tentu anda pun akan membayangkan berapa kos pengubahsuaian yang perlu anda bayar dalam usaha mereka bentuk rumah menggunakan gaya Eropah tersebut. Namun jangan salah, apabila anda pintar untuk menyiasat, maka bukanlah sebuah perkara mustahil jika rumah minimalis anda boleh mengubah suai menjadi sebuah kediaman minimalis bergaya Eropah moden. Apabila sekarang ini anda memang ingin mempunyai sebuah rumah dengan reka bentuk minimalis dan gaya Eropah yang melekat di dalamnya, maka sila mencari inspirasi dengan melihat beberapa gambar yang sebelumnya sudah kami share. Anda juga boleh meminta bantuan arkitek profesional dan pereka dalaman profesional. Sekian artikel tentang reka bentuk model rumah minimalis gaya Eropah moden, semoga bermanfaat.


Reka bentuk model rumah minimalis gaya Eropah moden | Risnaku | 5